vinoklubi 6/2018

KESÄN GRILLIVIINIT

Hehkuva hiillos ja aurinkoinen sää! Grilliruoka kuuluu kesään kuten erilaiset grilliviinitkin. 
Kesäviineissä saa olla makua ja mausteisuutta. Hyvä viini soljuu grilliruoan seuraan seuraavilla helpoilla nikseillä; ei kannata valita liian hentoa, tanniinista tai tammista viiniä. Ulkona nautittu viini voi olla täyteläisempää ja kypsemmän hedelmäistä.

Grilli-illassa Teresa Rizzin Prosecco toimii loistavana aperitiivina, se sopii myös hienosti alkupalojen ja jopa jälkiruoan kanssa. Kokeile maustaa jälkiruokamansikat valkopippurilla ja ylläty! Teresa Rizzin Prosecco sekä Rosé Spumante ovat uutuuksia Alkon tilausvalikoimassa.

Loimutetun lohen seuraksi suosittelemme rapeaa ja rotevampaa valkoviiniä. Château Argadensin Sauvignon Sémillon on hedelmäinen ja hieman tamminen valkoviini, jonka maku on täyteläinen ja rakenne silkkinen. Grillatessa liian hento tyyli ei toimi, joten tämä valkoviini kesyttää kalan kuin kalan vaaleasta punaiseen.

Grillatun lihan kaveriksi kannattaa valita keskitäyteläinen, mainion tuhti Windy Peak Shiraz, Australian Heatcotesta. Aussithan ovat tunnestusti aikamoisia bbq- ammattilaisia, ja kuumalla säällä grillibileissä tarjotaan usein viilennettyä, kuohuvaa Shiraz-punaviiniä. Suosittelemme kokeilemaan Alkon uutuustuotetta Woodfired Sparkling Shirazia. Tämä on erilainen ja jännä uutuus, jonka myös Viini-lehti huomio kevään numerossaan.

Yhdistele rohkeasti erilaisia lihoja, kaloja, kasviksia ja viinejä. Monipuoliset makunautinnot takaavat onnistuneen yhdistelmän kesäisiin iltoihin!
 


Jaa: