vinoklubi 5/2018

VALMiSTUJAISTEN JUOMASUOSITUKSET

Käytännöllisyys valmistujaisten juomatarjoilussa helpottaa järjestäjää!
Yksi iloisimmista ja tärkeimmistä tapahtumista nuoren tai hieman vanhemmankin elämässä on koulun tai opintojen päättyminen. Skoolattava kupliva perheen, sukulaisten ja ystävien kesken on aina tärkeä osa valmistujaisia.

Maljan nostoon suosittelemme tietenkin Champagne Gratiot-Pilliéren Extra Brut Traditionia. Vaikka nimi viittaa erityisen kuivaan juomaan, jossa sokeria on vähemmän kuin monessa muussa samppanjassa, on tämä hedelmäinen ja pehmeän makuinen juhlajuoma. Muuten juhlissa nautittavaksi kuohuvaksi sopivat erinomaisesti laadukkaat kuohuviinimme, kuten australialainen DB Brut Sparkling tai erikoisempi kuohuva punainen Shiraz-viini, De Bortoli Woodfired Sparkling Shiraz. Varaa maljan nostoon juomaa vieraidesi lukumäärän mukaan, yhdestä 0,75 litran pullosta riittää noin kuusi lasia kuohuvaa. Kannattaa varata skoolaamiseen myös alkoholiton tai matala-alkoholinen vaihtoehto.

Suosittelemme juhlaseurueelle ruoan kanssa tarjoiltavaksi ihanan keväisen roseeviinin Le Rosé de Cassagnaun sekä kevyen ruoan kanssa sopivan raikkaan hedelmäisen valkoviinin itävallasta, Esterházyn Grüner Veltlinerin. Jos juhlaseurueesi on iso, tarjoilujen helpottamiseksi kannattaa tarjota shampanjan ja kuohuviinin lisäksi käytännöllistä laatikkoviiniä esimerkiksi buffetin ruokajuomana. Saat laatikkoviineihin eleganttia juhlavuutta, asettamalla ne juomapöytään tyylikkäässä hanapakkaustelineessä.

Järjestitpä tarjoilut omin voimin tai pitopalvelun avustuksella on buffetpöytä usein helpoin tapa juhlaväen kestitsemiseen. Jos et tarjoile juhlissa lainkaan lämmintä ruokaa, voi kahvipöydän tarjottavaksi nostaa perinteiset ja aina maukkaat voileipäkakut sekä muutaman suolaisen piirakan. Muita suosittuja pikkusuolaisia ovat vaikkapa liha- tai kalatäytteiset tuulihatut, cocktailpiirakat ja munavoi tai perinteiset pasteijat. Suolaisten tarjottavien jälkeen kahvipöydän kruunaa valmistujaiskakku. Voit laittaa kakun kaveriksi keväisiä kuppikakkuja, keksejä ja esimerkiksi kookoshiutaleilla koristellut mokkapalat. Jälkiruoan kanssa suosittelemme tarjoiltavaksi Esterházyn Beerenauslesen.
 


Jaa: