vinoklubi 4/2018

PIRSKAHTELEVAA VAPPUA!

Kevään kuplivan juhlakauden aloittava vappu innoittaa suomalaisia valmistamaan maukkaan piknikin juhlajuomineen. Vapun säät saattavat yllättää, mutta maistuva piknik onnistuu kun mukana on hyvien eväiden lisäksi laadukkaat juomat. 

Takuuvarmat tunnelman piristäjät ovat iloisesti pirskahtelevat kuohuvat. Nautitpa kuohuvan maljan joko auringon paisteessa tai myrskyn yllättäessä olohuoneen lattialla - valinnaksi suosittelemme Gratiot-Pillièren Brut Tradition samppanjaa tai De Bortolin DB Sparkling Brut kuohuviiniä. 

Gratiot-Pillièrin samppanja on maultaan runsaan hedelmäinen ja hennon paahteinen. Pienet kuplat tukevat ryhdikästä makua, jossa omenaa ja sitrusta. De Bortolin kierrekorkilla varustettu kuohuviini on huippukätevä, ja kaiken lisäksi erittäin hyvän makuinen! Kypsän sitruunaisen ja hennon viheromaisen makunsa ansiosta se päihittää helposti laadukkaimmat kuohuviinit makutesteissä. 

Jos sää on suotuisa ja saamme nauttia vappua auringon paisteessa, piknik-pöytään sopii parhaiten raikas ja kevyt valkoviini. Hanapakkaus on käytännöllinen valinta piknikille Australialainen Down the Lane-valkkari on pakattu 1,5l hanapakkaukseen. Tämä kuiva, vivahteikas valkoviini maistuu limelle, vihreälle omenalle, litsi-hedelmälle ja ruusuille. 

Hieman koleampaan säähän kannattaa varata vilttien ja villapaitojen lisäksi lämmittävä punaviini. Myös tähän suosittelemme koko seurueelle riittävää hanapakkausta täynnä australialaista Shiraz-viiniä. De Bortolin DB Shiraz on upea, kypsän marjainen punaviini, jonka maussa on tummaa luumua, vaniljaa ja yrttisyyttä. Isot pakkaukset ovat käytännöllisiä puistoihin myös materiaalinsa vuoksi, eikä juhlaväen tarvitse huolehtia lasinsiruista.

Reseptisuositus piknik-koriin!

Feta-pinaattipiirakka (n. 35 palaa)

Pohja
200 g    voita
4 dl    vehnäjauhoja
1/2 tl    suolaa
3 rkl    vettä

Täyte
2 kpl    sipulia
3 kpl    valkosipulinkynttä
450 g    pinaattia 
1 rkl    oliiviöljyä
300 g    fetajuustoa 
5 kpl    munaa
3 dl    ruokakermaa
1/2 tl    mustapippuria
1/2 tl    suolaa
100 g    juustoraastetta

Mittaa kylmä voi, jauhot ja suola kulhoon. Sekoita ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellille tai suurehkoon piirakkavuokaan levyksi jauhoja apuna käyttäen. Nosta uunipelti/piirakkavuoka täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin, jos se suinkin mahtuu. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä pannulla. Lisää pinaatit ja kuumenna hiljalleen. Jäähdytä. Pistele piiraspohja haarukalla ja esipaista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
Vatkaa munat, kerma ja mausteet keskenään. Lisää jäähtynyt pinaattiseos ja murennettu fetajuusto. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle juustoraaste. Jatka feta-pinaattipiirakan paistamista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin.

Tarjoile joko Gratiot-Pilliéren samppanjan tai De Bortolin kuohuviinin kanssa.
 


Jaa: