vinoklubi 10/2018

TUNNELMAA TUOPISSA!

Octoberfest on kaksiviikkoinen olutfestivaali, joka pidetään joka vuosi Münchenissä Theresienwiesenin aukiolla Saksassa syyskuun ja lokakuun vaihteessa. Se on yksi kaupungin historian kuuluisimmista tapahtumista ja maailman suurin kansanjuhla, johon osallistui vuonna 2002 jopa kuusi miljoonaa ihmistä. Suosittu kansanjuhla on rantautunut myös muualle ja Suomessakin järjestetään erilaisia Oktoberfest-teeman ympärillä pyöriviä tapahtumia pitkin syksyä. Helpoin tapa päästä baijerilaiseen juhlatunnelmaan on järjestää omat Oktoberfestit, joissa olutta ja tuhtia evästä ei säästellä.

Alkuruoaksi sopii baijerilaiseen tyyliin valmistetut raakamakkarat sekä hapankaali. Kylmä ja raikas Tsingtao Premium Lager sopii tämän mausteisen makkaran pariksi täydellisesti. Koska tunnelma keskittyy vahvasti olueen, sopii pääruoaksi esimerkiksi kokonainen grillattu broileri. Voit kokeilla valmistaa myös niin sanotun olutbroilerin joka sopii paremmin kuin hyvin Oktoberfestin henkeen. Tutustu alta koko Tsingtao-tuotevalikoimaamme!

Tsingtao Premium Lager
Tsingtao Pure Draft
Tsingtao Pilsner Beer
Tsingtao Wheat Beer
Tsingtao 1903

Jos haluat tarjota jotakin makeaa jälkiruoaksi, kokeile sesonkiin sopivaa omenastruudelia. Vaikka struudelit ovatkin itävaltalaista leivontaperinnettä, ovat ne erittäin suosittuja myös Saksassa. Jälkiruoan kanssa voit tarjota joko hieman pirskahtelevan Teresa Rizzi Proseccon tai itävaltalaisen, makean Esterhàzyn Beerenauslesen. Prosecco tasapainottaa ja jättää raikkaan tuntuman muuten hieman tuhdimman aterian päätteeksi, mutta makea viini taas tukee struudelin makeutta. Makuasia, jokaiseen makuun jotakin.


Jaa: