esterházy

Itävaltalaisen Esterházyn tilat sijaitsevat Leithaberg-vuoren rinteillä, Burgenlandissa.

Esterházyn mailla on tuotettu viiniä jo vuodesta 1758 lähtien, kun ensimmäiset Pinot Noir-köynnökset istutettiin Neusiedlersee-järven rannalle. Tästä lajikkeesta tuotetaan edelleen eräät talon arvostetuimmista viineistä, joita myös Joseph Haydn aikanaan halusi palkkioksi työstään aatelissuvun hovikapellimestarina.

Esterházya voidaan pitää Burgenlandin alueen laatuviinituotannon pioneerina ja nämä laadukkaat viinit ovat aikoinaan kuuluneet mm. keisarinna Maria Theresian ja von Goethen suosikkeihin. Tänään viinit valmistetaan ultramodernissa viinikellarissa, joka rakennettiin linnan kupeeseen vuonna 2006. Viinitalon tavoitteena on tehdä Leithabergin alueesta yksi maailman laadukkaimmista ja persoonallisimmista viinintuotantoalueista.

Esterházyn kansainvälisesti palkituissa viineissä ja niiden etiketeissä yhdistyvät klassisuus sekä modernisuus ja talo on Euroopan ensimmäinen BCORP-sertifioitu viinitila. Sertifikaatti mittaa yritysten yhteiskunnallista ja ympäristöllistä vaikuttavuutta ja luotettavuutta.

www.esterhazywein.at


Jaa: