Vegaaninen härkistagine

(4 annosta)

  • 1 kpl iso bataatti
  • 2 kpl punasipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 200 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 kpl luomusitruuna
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl harissatahnaa
  • ½ tl kanelia
  • ¼ tl jauhettua neilikkaa
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 dl vihreitä oliiveja
  • 250 g kypsää härkäpapuvalmistetta
  • 1 dl kuorellisia manteleita
  • korianteria

Kuori ja leikkaa bataatti ja sipuli lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi aprikoosit. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Raasta inkivääri.

Mittaa öljy pataan ja lisää kasvikset, mausteet ja kasvisliemi. Sekoita joukkoon myös aprikoosit, oliivit sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori. Nosta pata 175-asteiseen uuniin ja hauduta 45 minuuttia.

Mausta suolalla. Lisää pataan Härkis ja anna padan muhia uunissa
n. 10 minuuttia niin, että Härkis lämpenee.

Paahda mantelit kuumalla kuivalla pannulla ja lisää pataan. Hienonna korianteri ja lisää padan pinnalle juuri ennen tarjoilua. Tarjoile tagine kvinoan kanssa.

 


Jaa: