Perinteiset piparkakut

  • 1 dl siirappia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 125 g voita
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • ½ tl neilikkaa
  • 1 muna
  • 2 tl soodaa
  • 5 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje
Mittaa sokeri, siirappi, voi ja mausteet kattilaan ja kiehauta. Laita seos jääkaappiin jäähtymään noin puoleksi tunniksi. Lisää jäähtyneeseen taikinaan muna sekä toisiinsa sekoitetut sooda ja jauhot. 

Kääri taikina muovikelmuun ja jätä kovettumaan jääkaappiin yhden yön yli. Voit myös vaihtoehtoisesti laittaa taikinan pakkaseen muutamaksi tunniksi, jolloin pääset nopeammin leipomaan. Kauli taikina levyksi ja leivo haluamasi muotoisia pipareita. Paista piparkakut 200 asteessa kauniin ruskeiksi. Koristele haluamallasi tavalla.


Jaa: