Omenastruudeli

(12 annosta)

Taikina:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • ¼ tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 4-5 rkl vettä

Täyte:

  • 400 g hapahkoja omenoita
  • 50 g voita
  • 1 dl korppujauhoja
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl kanelia
  • ½ dl mantelirouhetta
  • rusinoita makusi mukaan
  • Voiteluun voisulaa
  • Koristeeksi tomusokeria

Sekoita jauhot, muna, suola ja öljy. Lisää joukkoon vettä vähitellen niin, että taikina jää melko kiinteäksi. Vaivaa 5 minuuttia, jotta taikinaan muodostuu sitkoa. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin noin tunniksi. Kuori omenat sekä poista siemenkodat. Leikkaa ohuen ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi. Levitä pöydälle leivinpaperi ja ripottele päälle jauhoja. Kauli taikinaa varovasti jauhoja apuna käyttäen mahdollisimman ohueksi noin 40 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Levitä taikinalevyn päälle ensin korppujauhot, sitten omenaviipaleet. Voitele omenaviipaleet voisulalla. Ripottele päälle keskenään sekoitettu sokeri ja kaneli, rusinat sekä mantelirouhe. Jätä toisesta reunasta noin 5 cm:n alue ilman täytettä, jotta täyte ei pursua yli struudelia käärittäessä. 

Kääri taikina rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Toimi mahdollisimman nopeasti, sillä taikina kostuu täytteestä nopeasti. Nosta rulla uunipellille leivinpaperin päälle ja muotoile sarveksi. Voitele voisulalla ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi leivinliinalla peitettynä. Koristele tomusokerilla ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa.


Jaa: