LOHIVOILEIPÄKAKKU

(20 hengelle)

Pohja:

  • Vehnä vuokaleipä
  • Ruis vuokaleipä

Täyte:

  • 500 g lämminsavulohta
  • 300 g kylmäsavulohta
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 nippua tilliä
  • 400 g ranskankermaa
  • 600 g ruohosipulituorejuustoa
  • musta- ja valkopippuria

Koristelu:

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa tai sulatejuustoa
  • maitoa tai ranskankermaa
  • ruukkusalaattia
  • Kurkkua
  • 100 g kylmäsavulohta

Leikkaa lämmin- ja kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Purista sitruunamehu. Hienonna tilli. Leikkaa leivistä reunat pois sekä pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään ranskankerma ja tuorejuusto. Vatkaa kuohkeaksi. Sekoita joukkoon kylmäsavulohi, sitruunamehu, tillisilppu ja pippurit.

Laita tarjoiluvadille ruisvuokaleivä viipale ja kostuta sitruunavedellä. Levitä päälle 1/3 täytettä. Ripottele täytteen päälle 1/3 lämminsavulohesta. Lado päälle vehnävuokaleivän leipäviipale ja kostuta. Laita väliin jälleen täytettä ja lämminsavulohta. Lado täytteen päälle toinen levy ruisvuokaleipää, ja toimi täytteen kanssa kuten edellä. Laita voileipäkakun kanneksi vielä vehnävuokaleivän siivu ja kostuta.

Peitä voileipäkakku kelmulla ja laita päälle kevyt paino. Nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Levitä pinnalle maidolla/ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa. Koristele makusi mukaan salaatinlehdillä ja lohiruusukkeilla.


Jaa: