Lampaanviulu voi-valkosipuli-marinadissa

10 annosta

  • 4 kg Lampaanpaistia luullisena
  • 10 kpl Valkosipulinkynttä
  • Tuoretta rosmariinia
  • 1 rkl Suolaa
  • 1 tl Valkopippuria
  • 100 g Voita paistamiseen
  • 5 kpl Valkosipulin kynttä
  • 4 kpl Salottisipulia
  • 1 kpl Porkkanaa
  • 5 kpl Laakerinlehteä

Kuori valkosipulit ja painele paistiin reikiä. Täytä kolot hakatulla rosmariinilla sekä 10 valkosipulinkynnellä. Hiero pintaan suolaa ja jauhettua pippuria. Nosta paisti pussiin. Kääntele niin, että mausteet leviävät tasaisesti koko paistin pintaan. Anna maustua 1-2 vrk jääkaapissa. Kääntele lihaa välillä. Halutessasi lisää joukkoon hieman punaviiniä.

Paahda loput valkosipulit voissa niin että voi ruskistuu. Pilko uunivuokaan sipulit ja porkkana ja nosta paisti niiden päälle. Lisää laakerinlehdet. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja valele paisti puolella voimäärällä. Laita uuniin ja paista 15 min. 200 asteessa. Pienennä sen jälkeen uuni 150 asteeseen. Valele lopulla voilla paiston aikana muutaman kerran. Paista n. 3 t tai kunnes paistomittari näyttää 75 astetta.


Jaa: