Kermainen kanttarellikeitto

(4 annosta)

  • 1 l kanttarellejä
  • 2 rkl voita
  • 1 kpl iso sipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 6 dl vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja mustapippuria (halutessasi kasvisfondikuutio)

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit ja kuullota voissa pannulla. Lisää puhdistetut sienet ja paista miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Nosta kourallinen sieniä sivuun koristelua varten. Lisää pannulle sekoittaen jauhot, vesi sekä kerma. Halutessasi voit lisätä kasvisfondin tuomaan liemeen lisämakua. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta suolalla ja pippurilla. Koristele annokset kauniilla sienillä.


Jaa: