Grillattu kokonainen kala

(4 annosta)

  • 200-300 g perattua ja suomustettua siikaa,
    kuhaa tai ahventa
  • ½-1 tl suolaa
  • ½ -1 sitruunan mehu
  • 2-4 kpl valkosipulinkynttä
  • 2-3 kpl kevätsipulia (varsineen)
  • ½-1 rosmariinin oksia tai ruukku tilliä
  • öljyä

Jätä perattuihin kaloihin evät. Ne on helpoin poistaa sisällä olevine ruotoineen kypsästä kalasta. Tee kalojen selkiin muutama viilto, jolloin ne maustuvat paremmin ja kypsyvät tasaisemmin. 

Hienonna kevätsipulit ja kypsennä niitä hetki voissa pannulla. Sekoita joukkoon muutama rosmariinin oksa tai hienonnettu tilli. Mausta kalat reilulla sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Viipaloi valkosipulit ja työnnä viipaleet kalojen selkäviiltoihin. Voit laittaa selkäviiltoihin myös ohuet sitruunan viipaleet. Nosta valmistamasi täyte kalojen sisään.

Sivele pintaan öljyä, etteivät ne tartu ritilään. Grillaa miedohkolla lämmöllä 15-30 minuuttia kalan koosta ja grillistä riippuen. Käännä kalat varovasti isolla lastalla kypsymisen aikana. Tarjoa lisukkeeksi keitettyjä uusia perunoita, kermaviilikastiketta ja vihersalaattia. Koristele annos rosmariinin- tai tillinoksilla ja sitruunan lohkoilla.


Jaa: