Feta-pinaatti-piirakka

(n. 35 palaa)

Pohja:

  • 200 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 rkl vettä

Täyte:

  • 2 kpl sipulia
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 450 g pinaattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 300 g fetajuustoa
  • 5 kpl munaa
  • 3 dl ruokakermaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 100 g juustoraastetta

Mittaa kylmä voi, jauhot ja suola kulhoon. Sekoita ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellille tai suurehkoon piirakkavuokaan levyksi jauhoja apuna käyttäen. Nosta uunipelti/piirakkavuoka täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin, jos se suinkin mahtuu. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä pannulla. Lisää pinaatit ja kuumenna hiljalleen. Jäähdytä. Pistele piiraspohja haarukalla ja esipaista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
Vatkaa munat, kerma ja mausteet keskenään. Lisää jäähtynyt pinaattiseos ja murennettu fetajuusto. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle juustoraaste. Jatka feta-pinaattipiirakan paistamista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin.

 

Tarjoile joko Gratiot-Pilliéren samppanjan tai De Bortolin kuohuviinin kanssa.


Jaa: