Crème Ninon eli ranskalainen hernekeitto

  • 600 g pakasteherneitä
  • 1 rkl voita
  • 1 pieni porkkana
  • 1 salottisipuli
  • 2 tl kuivattua lipstikkaa
  • 5 dl vettä

    Lisäksi:
  • 4 dl vettä
  • ½ dl kasvis- tai lihafondia tai 1 liemikuutio
  • 1 rkl soijaa
  • suolaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 dl vaahdotettua kuohukermaa
  • 3 dl Champagne Gratiot-Pillière Blanc de Blancs

Silppua salottisipuli, kuori ja kuutioi porkkana pieniksi kuutioiksi. Sulata voi kattilassa, kuullota sipuli kevyesti, lisää herneet, porkkana, lipstikka ja 1 tl suolaa. Lisää vettä sen verran, että se juuri ja juuri peittää herneet. Anna kiehua ja keitä hiljalleen noin 30 minuuttia. Kiehauta vesi ja fondi. Kaada herneiden keitinvesi pois ja soseuta herneseos. Hienoimman lopputuloksen saat painelemalla herneet siivilän lävitse. Sekoita hernesose ja kasvisliemi, kiehauta seos. Mausta sitruunamehulla ja lisää suolaa maun mukaan. Nostele pari desiä kermavaahtoa lämpimään hernekeittoon lempeästi sekoittaen, koska keitto näyttää kauniimmalta hieman raidallisena. Kaada keitto lämpimään tarjoilukulhoon. Tuo keitto pöytään, avaa shampanja ja kaada keittoon. Sekoita varovasti, sillä kuplat eivät saa kadota.

Vinkki: Tarjoile paistettujen ravunpyrstöjen kanssa!


Jaa: