Tuotepoimintoja

Tervetuloa tutustumaan laadukkaaseen ja monipuoliseen valikoimaamme!


Tuottajat

Olemme ylpeitä saadessamme edustaa parhaimpia tuottajia ja viinitaloja. Huolellisesti valitsemillamme yhteistyökumppaneilla on pitkä kokemus laadukkaiden, hinnoiltaan kilpailukykyisten viinien tuottamisesta ympäristöarvoista tinkimättä.

Tietoa meistä

Oy Bornicon & Salming Ab on nuori ja dynaaminen alkoholin maahantuontiyritys.

Olemme keskittyneet viinien, oluiden, alkoholi- ja alkoholittomien juomien myyntiin, markkinointiin ja juomabrändien rakentamiseen. Yritys perustettiin Suomeen vuonna 2014 ruotsalaisen Bornicon & Salming Ab:n tytäryhtiöksi ja se siirtyi kesällä 2017 perheyritys Samawa Inspiration Oy:n omistukseen.

Lue lisää

Ajankohtaista

Valitse ruoka viinille

Hyvän ruoan ja viinin liitto on yksi parhaimmista nautinnoista ja tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia. Katso tästä viinivinkkejä ja herkulliset reseptit jotka olemme valinneet kullekin viinille sopiviksi!

Resepti:Valmistujaisiin

LOHIVOILEIPÄKAKKU

(20 hengelle)

Pohja:

 • Vehnä vuokaleipä
 • Ruis vuokaleipä

Täyte:

 • 500 g lämminsavulohta
 • 300 g kylmäsavulohta
 • 3 rkl sitruunamehua
 • 2 nippua tilliä
 • 400 g ranskankermaa
 • 600 g ruohosipulituorejuustoa
 • musta- ja valkopippuria

Koristelu:

 • 400 g maustamatonta tuorejuustoa tai sulatejuustoa
 • maitoa tai ranskankermaa
 • ruukkusalaattia
 • Kurkkua
 • 100 g kylmäsavulohta

Leikkaa lämmin- ja kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Purista sitruunamehu. Hienonna tilli. Leikkaa leivistä reunat pois sekä pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään ranskankerma ja tuorejuusto. Vatkaa kuohkeaksi. Sekoita joukkoon kylmäsavulohi, sitruunamehu, tillisilppu ja pippurit.

Laita tarjoiluvadille ruisvuokaleivä viipale ja kostuta sitruunavedellä. Levitä päälle 1/3 täytettä. Ripottele täytteen päälle 1/3 lämminsavulohesta. Lado päälle vehnävuokaleivän leipäviipale ja kostuta. Laita väliin jälleen täytettä ja lämminsavulohta. Lado täytteen päälle toinen levy ruisvuokaleipää, ja toimi täytteen kanssa kuten edellä. Laita voileipäkakun kanneksi vielä vehnävuokaleivän siivu ja kostuta.

Peitä voileipäkakku kelmulla ja laita päälle kevyt paino. Nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Levitä pinnalle maidolla/ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa. Koristele makusi mukaan salaatinlehdillä ja lohiruusukkeilla.


Tapahtumia ja tunnelmointia viinien kiehtovassa maailmassa

Vinoklubi 5/2018

11.5.2018

VALMISTUJAISTEN JUOMASUOSITUKSET. Käytännöllisyys valmistujaisten juomatarjoilussa helpottaa järjestäjää!

Vinoklubi 4/2018

27.4.2018

PIRSKAHTELEVAA VAPPUA! Kevään kuplivan juhlakauden aloittava vappu innoittaa suomalaisia valmistamaan maukkaan piknikin juhlajuomineen.

Vinoklubi 3/2018

6.3.2018

Lampaan- ja karitsanliha ovat pääsiäispöydän kestosuosikkeja. Hyvänä perussääntönä pääsiäisaterian ruokia ja viinejä suunniteltaessa voikin pitää – mitä juhlavampi ateria, sitä arvokkaampi viini.

@bornicon_salming

Yhteyshenkilöt

Anu Laukkanen
Key Account & Brand Manager +358 40 560 7678
anu.laukkanen@bornicon-salming.fi

Janoan lisää haasteita! Alkoholialan ammattilainen palveluksessasi. Osaamiseni kattaa laajasti alkoholialan kuviot; vähittäiskaupasta monopolin kanssa toimimiseen ja HoReCa-alasta Travel Retailiin. Mielestäni tyytyväinen asiakas on avain pitkäntähtäimen toimintaan. Mikä on sinulle tärkeää asiakassuhteessa? Olen varma, että pystymme auttamaan Sinua juoma-asioissa. Olen ollut Bornicon & Salmingilla vuodesta 2008, käväisin välillä muualla ja totesin, että ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella. Heillä on vain kastelulaite!

Annika Roos
Key Account & Brand Manager +358 41 506 2226
annika.roos@bornicon-salming.fi

Voit ottaa tytön pois laivoilta, mutta et laivoja pois tytöstä. Minulla on 20 vuoden kokemus Travel retail ja Duty Free bisneksestä, ensiksi työntekijänä Itämeren laivoilla ja nyt viimeiset kahdeksan vuotta maahantuojan leivissä. Laivoilla kokeilin työskentelyä melkeinpä kaikilla osastoilla paitsi konehuoneessa, mutta huomasin nopeasti, että vahvuuteni ovat myyntityö ja sosiaalisuus. Kun intohimona on viinien lisäksi matkustaminen, on Travel Retail osasto se oikea paikka minulle. Bornicon & Salmingilla olen sekä toimittajien että laivayhtiöiden ensisijainen yhteyshenkilö, kun kyse on Travel Retailista. Tavoitteeni on, että tuotteemme olisivat kaikkien varustamojen myymälä- ja ravintovalikoimassa. Huolehdin myös siitä, että laivahenkilökunta tuntee tuotteemme ja osaa myydä niitä kaikille miljoonille matkustajille jotka vuosittain matkustavat Itämerellä. Tarvittaessa avustan kollegoitani muissa alkoholialan kuviossa, kuten ravintolamyynnissä sekä messuilla.

Ritva Sinisalo
Key Account & Brand Manager +358 50 664 97
ritva.sinisalo@bornicon-salming.fi

Mahtavaa olla takaisin juoma-alalla ja jäsenenä näin ammattitaitoisessa tiimissä! 

Olen vähittäiskauppaan keskittynyt osaaja, jolla on kokemusta markkinoinnista ja myynnistä, tuotekehityksestä ja liiketoiminnan kehittämisestä. Vähittäiskaupasta ja FMCG teollisuudesta on kokemusta viisitoista vuotta. Työskentelin aikaisemmin panimossa sekä alkoholijuomayrityksessä pitkiä jaksoja, joten HoReCa on alueena minulle myös erittäin tuttua.
Tavoitteeni on rakentaa vahvoja asiakassuhteita, toteuttaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita asiakastyytyväisyyden parantamiseksi ja kannattavuuden lisäämiseksi asiakkaillemme. 

Tavataan pian ja tehdään loistavia kauppoja yhdessä!

Sandra Kousa
Sales and Marketing support +358 50 338 3463
sandra.kousa@bornicon-salming.fi

Olen valmis uusin kokemuksiin, haasteisiin ja tietoon! Bornicon & Salmingilla tuen markkinointi- ja myyntitoimintoja, ylläpidän yrityksen sosiaalista mediaa ja lisäksi autan ja tuen työkaveritani hallinnollisessa työssä. Aiemmat työkokemukseni eri PR ja markkinointi toimistoilla on opettanut minulle paljon; olen kehittänyt viestintätaitojani ja saanut tutustua kampanjoiden luomiseen yrityksille. Nämä kokemukset ovat auttanut luovan ajatukseni kehittämistä ja opettanut minulle aina katsoa asioita niin monesta näkökulmasta kun mahdollista.

Tom Molin
Wine consultant +358 40 067 0487
tom.molin@bornicon-salming.fi

Viini virtaa veressäni! Kolmekymmentä vuotta takana maisteltuja viinejä, lukuisia matkoja ja huikeita juoma-alan kokemuksia. Niistä elän edelleen. Matkustelen aika ajoin viini kohteissa ja tutustun uusiin vuosikertoihin. Useimmiten käyn välimeren maissa sekä Ranskassa ja eritoten Bordeaux:n alueella. Sichelin perhe ja Chateau Angludet Margauxissa onkin "kotini" siellä. Itävallan raikkaat valkoviinit ja nousevat trendikkäät punaiset ovat myös lähellä sydäntäni kaikkien muiden viinien ohella, samppanjaa unohtamatta. Ruokakulttuurit, kokemukseni eri maista ja matkoilta kulkevat aina mukana missä menenkin. Näitä kokemuksia ja tarinoita jaan mielelläni muille eri maistiaisten ja kokkauksen muodossa aina kun siihen on tarve ja mahdollisuus. Nähdään pian ja jaetaan ajatuksia!

Walter Kousa
Sales Executive +358 50 559 8101
walter.kousa@bornicon-salming.fi

Olen Bornicon & Salmingin uusin kesätyöntekijä. Tehtäväni on tukea sekä vähittäiskauppojen että travel retailen myyntiä. Aikaisemmista työkokemuksistani olen saanut hyvän kokonaisvaltaisen kuvan asiakaspalvelusta ja asiakkaan ymmärtämisestä, ja olen varma siitä, että yllämainitut osaamiset tulee vahvistamaan minua työtehtävissäni Bornicon & Salmingilla. Odotan innolla tulevaa kesää ja sitä mitä se minulle tulee opettamaan!

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!