Miten valitsen viinin kanan kanssa?

Monipuolinen kana sopii tarjottavaksi niin arkeen kuin juhlaan. Useimmiten vaalean ja itsessään miedonmakuisen kananlihan kanssa valitaan tarjottavaksi valkoviiniä, mutta myös punaviineistä löytyy hyviä vaihtoehtoja. Viinin valintaan vaikuttavat ennen kaikkea kana-aterian valmistustapa sekä lisukkeiden ja mausteiden makumaailma.

Viinit mausteisille ja miedoille kanaruoille

Salaattien tai muiden mietojen lisukkeiden kanssa tarjottuna kanalle sopivat raikkaat ja hedelmäiset valkoviinit. Kanasalaatille suosittelemme De Bortolin kuivaa Chardonnay-pohjaista valkoviiniä Willowglen Semillon Chardonnay 2013

Jos kana on vahvasti maustettua tai sen lisukkeet ovat voimakkaan makuisia, kannattaa myös juomaksi valita mausteisempi viini, esimerkiksi marjaisa punaviini.

Kanaa grillattuna, padasta tai kastikkeessa?

Kermaisen kanakastikkeen kanssa sopivat hyvin esimerkiksi Chardonnay-, Sauvignon Blanc- tai Viognier-rypäleistä valmistetut valkoviinit.

Grillatulle ja marinoidulle kanalle käyvät erinomaisesti Pinot Noir -punaviinit. Myös pataruokien kanssa sopivat parhaiten punaviinit – joko kevyet tai täyteläisemmät.

Wood Ridge Fruity White 2013

Aasialaisille kanaruoille sopivat viinit

Oletko valmistamassa kanaa hapanimeläkastikkeessa, intialaista kanakormaa tai vaikka kanacurrya? Niin tai näin, aasialaisissa kanaruoissa on yleensä runsaasti makua ja väriä. Vaikka aasialaisen ruoan kanssa ei ehkä tyypillisesti nautita viiniä, löytyy hyviä makupareja esimerkiksi Riesling- ja Gewürtztraminer-viineistä.

Kokeile Bornicon & Salmingin viineistä De Bortolin puolimakeaa ja keskihapokasta valkoviiniä Wood Ridge Fruity White 2013

 

Katso myös herkulliset sitruunakana- ja kukkoa viinissä -reseptit.

Bornicon & Salming

Bornicon & Salming maahantuo Suomeen viinejä Australiasta. Huolellisesti valituilla yhteistyökumppaneillamme on pitkä kokemus laadukkaiden, hinnoiltaan kilpailukykyisten viinien tuottamisesta ympäristöarvoista tinkimättä.