Millainen viini sopii lampaalle?

Lammasviinin valintaan vaikuttavat niin aterian valmistustapa kuin lampaan kastike, mausteet ja lisukkeet. Yleisesti ottaen lampaan kanssa sopivat tuhdit ja mausteiset viinit.

Lammas ja viini ovat tuttu näky pääsiäispöydässä. Rasvaisen, valkosipulilla ja yrteillä maustetun lampaanviulun kanssa sopivat parhaiten voimakkaan makuiset punaviinit kuten Syrah- tai Cabernet Sauvignon -pohjaiset viinit. Pataruokien kanssa sopivat täyteläiset ja keskitäyteläiset, mutta ei liian tanniiniset punaviinit.

Karitsanlihan kanssa keveämpiä makuja

Maultaan miedomman karitsanlihan kanssa käyvät hieman keveämmät viinit. Punaviineistä karitsan kanssa kannattaa kokeilla keskitäyteläisiä Pinot Noir -viinejä ja valkoviineistä esimerkiksi täyteläisiä Chardonnay-viinejä.

Windy Peak Heatcote Shiraz 2013

Australialaiset viinit ovat luonteva pari lampaalle

Australialla on pitkä perinne lampaiden kasvatuksesta ja maassa tuotetut viinit sopivatkin monesti hyvin lammasruokien seuraksi. Kokeile grillatun lampaan kanssa esimerkiksi mehevän hilloisia shirazeja.

Bornicon & Salmingin viineistä lampaalle sopii erinomaisesti De Bortolin täyteläinen punaviini Windy Peak Heathcote Shiraz 2013.

Katso myös maukas lammasreseptimme.

Bornicon & Salming

Bornicon & Salming maahantuo Suomeen viinejä Australiasta. Huolellisesti valituilla yhteistyökumppaneillamme on pitkä kokemus laadukkaiden, hinnoiltaan kilpailukykyisten viinien tuottamisesta ympäristöarvoista tinkimättä.