De Bortoli

Australia

Bortoli-familyDe Bortoli Wines on Australian Bilbulissa toimiva neljännen sukupolven perheyritys, jonka viinit tunnetaan ympäri maailmaa.

De Bortoli -viinit saavat poikkeuksellisen hedelmällisen makunsa huolellisesti valitun kasvupaikan ja kestävän viininviljelykulttuurin ansiosta. Valmistusprosessissa luotetaan vahvasti siihen, että persoonallinen ja kiinnostava viini valmistaa itse itsensä luonnon muuttuvien olosuhteiden ehdoilla.

Perheyritys edellyttää kestävää kehitystä

Kun sama perhe on pyörittänyt yrityksen toimintaa 85 vuotta, syntyy kulttuuri, jota on vaikea tyhjentävästi määritellä. Kyse on ennen kaikkea jatkuvuudesta, aitoudesta, sitoutumisesta ja tulevaisuudesta – seuraavan sukupolven parhaista mahdollisista toimintaedellytyksistä. Siksi De Bortoli Wines on nostanut päämäärätietoisen ympäristötyön keskiöön viinintuotannossaan.

Darren De Bortoli kuvaa yrityksensä filosofiaa näin: ”Perheyrityksenä meille on tärkeää, mitä jätämme perinnöksi lapsillemme. Päivittäisessä toiminnassamme kunnioitamme ympäristöä, jotta saamme tehtyä viiniä mahdollisimman terveistä köynnöksistä ja jotta maaperä säilyy tuoreena ja hyväkuntoisena tuleville sukupolville.”

Ympäristöstä huolehtiminen luo innovaatioita

Yrityksen tavoitteena on löytää jokaiselle viinitarhalle parhaat mahdolliset toimintaedellytykset niin, ettei viininvalmistuksessa tuhlata luonnon omia resursseja. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi veden tehokasta kierrätystä, jätteiden ja melusaasteen minimointia sekä alueen kasvi- ja eläinkunnan huomioon ottamista.

Ympäristötyö on tuottanut luovia ratkaisuja, jotka säästävät myös rahaa. Nykyään viinitiloilta tulevan veden happamuus säädetään ja vesi voidaan käyttää uudestaan maissin ja kauran viljelyssä. De Bortolin tiloilla kokeillaan biotekniikoita, jotta maaperän mato- ja bakteerikantaa voitaisiin hyödyntää viininviljelyssä.

De Bortoli kantaa ympäristövastuutaan myös luomalla elinolosuhteita paikallisille elämille ja kasveille. Ympäristöohjelman yhtenä tavoitteena on istuttaa miljoona puuta kymmenen vuoden sisällä.

Tuote Tyyppi
De Bortoli DB Gewürztraminer Riesling Valkoviini
De Bortoli DB Shiraz 2016 Punaviini
dB Selection Rosé 2016 Roseeviini
Wood Ridge Fruity White 2016 Valkoviini
Gulf Station Pinot Noir Punaviini
Willowglen Semillon Chardonnay Valkoviini
Yarra Valley Villages Chardonnay Valkoviini
Noble One Botrytis Semillon Valkoviini
Windy Peak Heathcote Shiraz 2016 Punaviini
De Bortoli DB Durif Punaviini
De Bortoli DB Sparkling Brut Kuohuviini

Bornicon & Salming

Bornicon & Salming maahantuo Suomeen viinejä Australiasta. Huolellisesti valituilla yhteistyökumppaneillamme on pitkä kokemus laadukkaiden, hinnoiltaan kilpailukykyisten viinien tuottamisesta ympäristöarvoista tinkimättä.